Hoe trots mag je zijn?

29 november 2019 daar ligt de akte van onze spiksplinternieuwe stichting zo voor onze neus! Er gaat van alles door je heen op zo’n moment. Nog geen 3 maanden eerder een plan geopperd aan een aantal sportieve leden en nu dit.

De stichting is opgezet om geld bijeen te lopen voor een Goed Doel.

Foto: Albert Koedam tijdens de Solo Ultra Run 928 km omgeving Liechtenstein richting Davos Zwitserland

Na geruime tijd mezelf machteloos gevoeld te hebben, eindelijk iets kunnen doen en andere enthousiasmeren hier aan mee te doen. Wij, KoBra-Sportief, geven nu alweer ruim 6 jaar les en doen dit met passie en vanuit sociale overwegingen. Dat sporters komen en gaan is een bekend gegeven maar als sporters gaan vanwege gezondheidsredenen sta je machteloos toe te kijken. Een kaartje, bezoekje, bloemetje een gesprek is wel het minste wat je kunt doen, maar soms voel je de onmacht en je kunt op dat moment niet echt iets voor die ander betekenen.

Vier jaar geleden heb ik al eens een sponsorloop ondernomen voor het Nederlands Astmacentrum Davos. Een solo run van 928 km. Dit gaf mij persoonlijk toen een reuze kick, signalen van mijn lichaam gaven duidelijk de grenzen aan. Maar hoe breng je nu zo’n vonk verantwoord over, zodat een ieder hiervan kan genieten en mee kan?

Tijdens en na afloop van een zaterdagochtend loopje heb ik mijn idee in het kort verteld. Ik kan weleens eindeloos doorgaan om mijn ideeën te spuien en wachten op reactie, maar dit was anders. Het was een moment van direct in de roos, een machtig gevoel. Een paar weken later tijdens de seizoensafsluiting is dit verhaal bij alle leden herhaald. Het is fijn te ervaren dat er vele waren met een gelijk gevoel.

In een eerste bijeenkomst hebben we heel makkelijk spijkers met koppen kunnen slaan, want je moet behoorlijk wat regelen in een paar maanden. Het niet alles zelf willen doen, maar uit handen geven was nog wel een dingetje voor mij persoonlijk. Werkgroepjes samenstellen, regionale ondernemers benaderen, lobbyen en nog eens lobbyen en met succes.

Het belangrijkste was alle neuzen één kant op te krijgen en een ieder zijn verantwoordelijkheid te laten nemen. Er is al veel werk verzet, of het gaat om het vervoer, route, bivak, financiën, voeding of de communicatie alles is nu zo goed als geregeld… bijzonder ik… ik ben hierover sprakeloos.

WIJ GAAN SAMEN OP VOOR EEN MEGA SPONSORLOOP!!!

Nu is het wachten en dit lijkt wel een eeuwigheid te duren, maar vrijdag 5 juni 2020 komt en het geregel is dan voorbij.

Om 6 uur na een ontbijt in de tent bij de Jumbo het Petenbos worden wij weggeschoten door de oud-wethouder van sport. Dan gaat onze estafette run van 375 km echt van start. Wij denken binnen 37 uur weer terug te zijn om de waarde cheque aan ons goede doel te overhandigen. In gezamenlijkheid is gekozen om te lopen voor Stichting Invitee voor wie leeft met kanker. Voor mij persoonlijk een iets kunnen doen moment.

Stichting KoBra-Sportief voor Anderen: uit een idee geboren, Corrie en Albert beide ondernemers van hardloopclub KoBra-Sportief hebben hun idee gedeeld met de leden. Kennis en inzicht die met de jaren komt, maar toch ook steeds meer vragen die je niet kunt beantwoorden of kunt relativeren. Juist hier is de zoektocht gestart.

Met een gemeende trotse en sportieve vriendelijke groet,

Albert Koedam